KÜFÜR VE KÖTÜ SÖZLE MÜCADELE KAPSAMINDA

KÜFÜR VE KÖTÜ SÖZLE MÜCADELE KAPSAMINDA "EL ELE KÖTÜ SÖZÜ TEMİZLE" PROJESİNİ BAŞLATTIK

Genelde ülkemiz insanının, özelde okul öğrencilerimizin sözlerinde sıkça rastladığımız küfür ve kötü sözü bitirmek için 2021-2022 Eğitim öğretim yılında okulumuzda "EL ELE KÖTÜ SÖZÜ TEMİZLE" İsmiyle bir proje başlattık.

27.10.2021 622

PROJE KAPSAMINDA YAPTIKLARIMIZ VE YAPACAKLARIMIZ

- ilk önce bir hafta tüm sınıflarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerinde kötü söz ve küfrün yanlış, ayıp ve günah bir davranış olduğunu ayet, hadisler ışığında ve örnekler vererek genişçe anlattık.

-Sonra projemize bir logo yaptık. 

-Daha sonra öğrencilerimize küfür etmeyeceklerine dair sözleşme imzalattık.

- Sonra velilerimize bu proje kapsamında bir mektup yazdık. Hem bu mektubu hem de proje bilgilendirmesini veli gruplarımızdan paylaştık.

- Her sınıftan kötü söz kullanan ve küfür eden öğrencileri tesbit etmek için birer öğrenci görevlendirdik. Onlara görevli olduklarına dair yaka kartı verdik.

- Hem öğretmenlerin hem de görevli öğrencilerimizin tesbit ettikleri öğrencileri uyarmak ve takip etmek için kötü söz ve küfür eden öğrenci takip çizelgesi hazırladık.

-Küfür eden öğrencilerimiz 3 uyarı alırlar ise velileri ile iletişime geçilecek ve bilgilendirilecek. Veliler ile işbirliği içinde öğrencideki bu olumsuz davranış düzeltilmeye çalışılacak. 

-Küfür eden öğrencinin uyarılma sayısı çok olursa  davranış notu verilirken göz önünde bulunacak.

- Dönem sonlarına kadar küfür ve kötü sözden dolayı hiç uyarı almamış öğrencilerimize EN EDEPLİ ÖĞRENCİ Belgesi vereceğiz. Yıl sonuna kadar hiç uyarı almamış ise Belgeyle beraber ödül vereceğiz.

- Küfür ve kötü sözün ayıp ve günah olduğu bilincini canlı tutmak için her ay  velilerimize en az 2 mesaj atacağız. Broşürler düzenleyip öğrenci ve velilere dağıtacağız. Okul ve sınıf panolarında bu konuyu işleyeceğiz. Veli toplantılarında kötü söz ve küfür konusunda Velilerimizi bilgilendireceğiz.

27-10-202127-10-202127-10-202127-10-202127-10-202127-10-202127-10-2021